2013. november 27., szerda

Karterszellőztető ¤ Breather box

A régi képeim között turkálva találtam egy fotót az alu kerterszellőző dobozomról. Funkciója, hogy a blokkból és hengerfejekből távozó kartergáz ne jusson a szabadba.
 
 

 
I have found a picture about the breather box I am willing to use. The picture below shows how it should look inside. Mine has actually 4 fittings and a drain plug and I might need more if I want to connect the top of the air filters of the carbs. This way the carbs suck out the gases from the box what helps evaporation but I am still not convinced if I want to do it.


Általában nem üres, a lamellákon kívül szivacs is lehet benne, ami összegyűjti a kicsapódó olajat (tisztítására nincs ötletem).



Ha a légszűrők fedelét is bekötik, a karbik szívóhatásának hála öntisztulóvá válik a rendszer. Féltem a Webereket az olajos levegőtől, de segít a motor szellőzésén,  úgyhogy gondolkodom rajta. Ha így döntök, kicsit kevés lesz a 4 kiállás, de megoldható: 2 a légszűrőknek, 1 a blokknak és 1 a közös csőre hozott hengerfejeknek. A biztonság kedvéért kapott az aljára egy leeresztő csavart, hogy az összegyűlt szmötyit le tudjam engedni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése