2015. február 24., kedd

Music Maestro!

A rádió gyári helyét ideiglenesen az olajnyomás és olajhőfok műszerek foglalják el, de ha helyükre kerülnek majd, a lyukat el kell takarni. A gyári fémlap helyett karbonra gondoltam, de tegnap feltaláltam a spanyolviaszt: rádió lesz a rádió helyén. 
 
Nagy a lyuk, jön a hideg.
 
 
The extra gauges were located in the dashboard as a temporary solution. Originally I was planning to cover thw whole with a carbon fiber plate and put a modern head unit in the glove box to keep the dash period correct.


Eddig sem volt kérdés, hogy legyen zene, de a modern fejegységet a kesztyűtartóba akartam rejteni, ahogy a Sárgában is volt. Rontja a helyzetet, hogy igényes muzsikára vágyom, amihez normális hangszóró kell normális helyre építve, ezért az első szett az ajtóba költözik.  Így viszont ugrik az oldalkárpit zsebe (anyóson), a kesztyűtartó marad az egyetlen pakoló hely. Régen sem szerettem, hogy nincs hová tenni egy kulcsot, telefont, napszemüveget, mégis inkább ezt választottam, mint egy modern fejegységet a műszerfal közepén, amihez meg is kéne faragni az 1 DIN-nél kisebb gyári nyílást.
 
But I started to use the car and realized that it's quite comfortable to have planty of storage space in the glovebox unlike in the yelloVW. Back than I hated there was no place for my keys, phone, sunglasses etc.
 
Ide egy világító téglát? Inkább ne.



Nem újkeletű veterános dilemma ez, Amerikában van már rá megoldás: több cég kínál korhűnek tűnő, modern képességű rádiókat, mint például a Custom Autosound és a RetroSound. Pár éve olvastam már róluk, de inkább rosszat, mint jót: magas ár, krómank tűnő gyenge minőségű műanyagok és hitvány hangzás voltak a legfőbb kritikák (főleg az első gyártónál). Az elmúlt években viszont dinamikusan fejlődött a piac, a minőségibbnek tartott RetroSound például a kifutott "Model 1" helyett már három másik típust kínál, még autentikusabb megjelenéssel és pozitívabb visszajelzésekkel. Mit ad Isten, az ebayen pont volt egy jóárasított nekem való...



Therefore I changed my mind on covering the hole and decided to install a RetroSound radio. This radio looks like an original while has all the features like the modern ones. Basically the same idea what I am doing with the car itself.  
 
Szép gyári. Vagy mégsem?

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése